Fuldmagter

ForsidePrivatFuldmagter

Fuldmagter


Fuldmagt til pårørende – Gør det muligt at handle på dine vegne

At vi bliver gamle eller syge på et tidspunkt, er ikke noget man har lyst til at tænke for meget på. Det jo desværre bare en del af livet. Her kommer fuldmagter ind i billedet. Vi plejer at sige, at testamenter er den eneste forsikring, man helt sikkert får brug for – det er måske ikke helt ligeså sikkert med fuldmagter, men det er tæt på.

En fuldmagt giver dine pårørende mulighed for at handle på dine vegne, når du ikke længere selv er i stand til det. Det er med til at sikre, at du og dine nærmeste ikke bliver fanget i en umulig situation, hvor du f.eks. ikke kan komme på plejehjem eller står med et hus, I ikke kan sælge. En fuldmagt til pårørende kan altså være med til at gøre livet lettere for både dig og din familie i den svære tid. Hos TELLUS Advokater er vi klar til at hjælpe dig. Vi arbejder primært med to typer fuldmagter, som du kan læse mere om herunder.

 

Hvad er en generalfuldmagt?

En generalfuldmagt er en juridisk dokument, hvor en person (kaldet fuldmagtsgiveren eller mandanten) giver en anden person (kaldet fuldmægtigen eller stedfortræderen) autoritet til at handle på vegne af fuldmagtsgiveren i forskellige juridiske og økonomiske anliggender. Generalfuldmagter gælder fra det tidspunkt, hvor de bliver underskrevet. Fuldmagten kan være så bred eller smal, som man formulerer den. Det vil sige, at fuldmagten kun kan omhandle dine økonomiske forhold eller dine personlige forhold – eller begge dele. Det afhænger af dine ønsker.

Fuldmagten træder i kraft med det samme. Det er både en fordel, da du og dine nærmeste i så fald med det samme kan få orden på de forskellige forhold, men det er samtidig også en ulempe, da du gerne skal være ved dine ”fulde fem,” når du opretter den. Er man det, kan det virke voldsomt at afgive ansvaret for ens personlige og økonomiske forhold.

Det er dér, fremtidsfuldmagter kommer ind i billedet.

 

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

Denne type fuldmagter er forholdsvis nye i Danmark. Den fungerer som en ”klassisk” fuldmagt, men som navnet antyder, er den tiltænkt til fremtiden. En fremtid, hvor du pga. sygdom, mental svækkelse eller andre omstændigheder, ikke længere selv er i stand til at varetage din økonomi eller personlige forhold.

Når du opretter en fremtidsfuldmagt, er du sikret, at du selv har valgt, hvem der skal varetage din økonomi og dine personlige forhold, hvis du en dag ikke længere selv er i stand til det. Du bestemmer også, om fuldmagten skal omfatte dine økonomiske forhold, dine personlige forhold eller begge dele. Den tryghed har du ikke, hvis du af samme årsager skulle ende i et værgemål. I et værgemål vælger du hverken værgen, eller hvilke rettigheder og pligter værgen har i forhold til din økonomi og personlige forhold.

Fuldmagten træder i kraft, når enten fuldmagtsgiveren eller den eller de fuldmægtige anmoder om det. Anmodning skal ledsages af en lægeerklæring, som bekræfter fuldmagtsgiverens lægelige tilstand, og bliver behandlet i Familieretshuset. Fremtidsfuldmagten ophører, hvis dine fuldmægtige frasiger sig ansvaret, kommer i værgemål eller selv har en fremtidsfuldmagt, der bliver effektueret.

 

Opret fuldmagt til pårørende i dag

Med en fuldmagt til pårørende sikrer du, at dine ønsker og behov varetages præcis, som du ønsker det, selv i situationer hvor du måtte være ude af stand til selv at træffe beslutninger.

Lad TELLUS Advokaterne hjælpe dig med at oprette en fuldmagt til pårørende i dag. Vi tilbyder professionel og personlig rådgivning, der sikrer, at alle juridiske aspekter er korrekt håndteret. Vores team af erfarne advokater står klar til at guide dig igennem processen, så fuldmagten afspejler dine præcise ønsker.

 

 

TELLUS specialister

Få hjælp og rådgivning

Medarbejdere

Vi er altid villig til at blive dygtigere, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Mød vores stærke team her.

Find kontor

Uanset om du bor i Herning, Billund, Esbjerg eller Holstebro, er vi dit lokale advokatkontor. j

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om et af juraens mange forhold? Klik her, vi kan helt sikkert hjælpe dig godt videre.