Ægtepagter

ForsidePrivatÆgtepagter

Hvad sker der med hus og formue, hvis du bliver skilt?

Advokat til oprettelse af ægtepagt

Det er så yndigt at følges ad. Og i alle eventyr lever de lykkeligt sammen til deres dages ende. Men der er langt fra digterromantikken og eventyrernes lykkelige slutninger til hverdagens trummerum og bristede forelskelser.

I den virkelige verden viser det sig nemlig, at 40 % af dem, der var ægtepar i perioden fra 1980 til 2010, ikke længere er gift.

Vi ved, at statistikken ikke er rar at tænke på, tale om eller forholde sig til. Det er jo i bund og grund drøn uromantisk. Men bliver I en del af skilsmissestatistikken, skal I som ægtepar uden en ægtepagt i henhold til ægtefælleloven dele alt, hvad I ejer – undtagen jeres pensionsopsparinger.

Har I hver især planer om at lave store investeringer, ejer en af jer en virksomhed eller har I andre større aktiver inden det bindende ”ja” til hinanden, bør I som minimum tage snakken: Er en ægtepagt det rigtige for jer? Eller deler I gerne alt, hvad I ejer, hvis kærligheden brister?

Vi hjælper jer gerne med at tage snakken. Vi ser på de mange forskellige muligheder i særejeløsninger, gensidig forsikring, fordele og ulemper og meget andet. I sidste ende kan vi hjælpe dig med papirarbejdet, så I kan koncentrere jer om kærligheden.

 

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er et juridisk dokument, der oprettes af to personer, normalt inden de indgår ægteskab eller i løbet af ægteskabet. Formålet med en ægtepagt er at fastlægge de økonomiske og juridiske rettigheder og forpligtelser for parterne i tilfælde af separation, skilsmisse eller død. En ægtepagt giver parterne mulighed for blandt andet at definere om ejendommen skal indgå i delingsformuen, om virksomheden skal være hel eller delvis særeje og om gæld skal deles lige. Ægtepagten kan ligeledes indeholde bestemmelser om, hvorvidt jeres pensioner og forsikringer skal deles i tilfælde af skilsmisse.

Ægtepagter kan være særligt nyttige i tilfælde, hvor en eller begge ægtefæller har betydelige økonomiske aktiver, familiearv, ejer en virksomhed eller ønsker at klargøre økonomiske spørgsmål på forhånd for at undgå usikkerhed og konflikter i fremtiden.

Det er vigtigt at bemærke, at ægtepagter skal oprettes i overensstemmelse med gældende lovgivning, og de skal tinglyses i personbogen for at være gyldige. Ændrer ægtepagten på ejerforholdene på jeres bolig, skal den ligeledes tinglyses i tingbogen over ejendommen.

Kontakt TELLUS Advokaterne herunder og lad os hjælpe jer med at skabe en stærk juridisk ramme for jeres ægteskab med en ægtepagt.

TELLUS specialister

Få hjælp og rådgivning

Medarbejdere

Vi er altid villig til at blive dygtigere, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Mød vores stærke team her.

Find kontor

Uanset om du bor i Herning, Billund, Esbjerg eller Holstebro, er vi dit lokale advokatkontor. j

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om et af juraens mange forhold? Klik her, vi kan helt sikkert hjælpe dig godt videre.