Whistleblowere – nyt direktiv vil føre til beskyttelse

ForsideErhvervWhistleblowere – nyt direktiv vil føre til beskyttelse

Whistleblowerdirektiv vil føre til dansk lov om beskyttelse af whistleblowere

 

EU’s Ministerråd vedtog den 7. oktober 2019 det såkaldte whistleblowerdirektiv, der har til formål at give ansatte i såvel den private og offentlige sektor, mulighed for anonymt at indberette til deres egen ledelse, hvis de bliver opmærksomme på, at virksomheden eller myndigheden ikke overholder lovgivningen.

Den anonyme adgang til at indberette uregelmæssigheder omfatter en lang række områder, herunder bl.a. hvidvask af penge og terrorfinansiering, miljøbeskyttelse, forbrugerbeskyttelse, folkesundhed, offentlige indkøb, databeskyttelse og produktsikkerhed.

Den danske implementering af whistleblowerdirektivet skal, som det er tilfældet for de øvrige medlemsstaters vedkommende, finde sted i løbet af 2 år, og det vides derfor endnu ikke, hvorvidt Danmark vil benytte sig af muligheden for at gå videre; end de minimumsstandarder, der er fastlagt i direktivet.

Det vides dog med sikkerhed, at private virksomheder med 50 eller flere ansatte vil være omfattet af den kommende lovgivning, idet dette følger af whistleblowerdirektivets minimumsstandard.

Medarbejdere

Vi er altid villig til at blive dygtigere, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Mød vores stærke team her.

Find kontor

Uanset om du bor i Herning, Billund, Esbjerg eller Holstebro, er vi dit lokale advokatkontor. j

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om et af juraens mange forhold? Klik her, vi kan helt sikkert hjælpe dig godt videre.