ForsideKøb og salg af fast ejendom

Køb og salg af fast ejendom

At købe fast ejendom er en stor beslutning, hvor du bør have flere ting for øje. Har du sørget for, at du smertefrit kan annullere handlen, hvis noget uventet dukker op? Har du overvejet, hvordan din familie er sikret, hvis uheldet skulle være ude? 

FORTRYDELSESRET OG ADVOKATFORBEHOLD 

I lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom blev det fastlagt, at man som boligkøber har 6 hverdage til at fortryde sit boligkøb. Sælger har ikke fortrydelsesret efter loven. Hvis køber benytter fortrydelsesretten, skal køber betale 1% af ejendommens pris i godtgørelse til sælger.

Vi anbefaler, at du som køber får skrevet ind i aftalen, at din underskrift er betinget af din advokats godkendelse. Advokatforbeholdet er din forsikring for, at du – efter en gennemgang af købsaftalen med advokaten – kan træde tilbage, hvis der dukker noget uventet op, omkostningsfrit for dig.

Der er i dag en høj grad af professionalisme på boligmarkedet, og det er heldigvis ikke så tit, der dukker noget op, men ind i mellem sidder vi med en køber, der overraskes over det advokaten finder – og så er det en fordel for køber, at kunne komme forholdsvis smertefrit ud af aftalen.

HAR DU SIKRET DIN FAMILIE?

Der er mange ting, som du med fordel kan overveje i forbindelse med køb af bolig. Skal du have lavet et testamente, hvor du begunstiger din ægtefælle eller samlever mest muligt? Skal du lave en fremtidsfuldmagt, så dine nærmeste kan sælge huset, hvis uheldet rammer?. Skal I eventuelt have lavet en ægtepagt eller en samejeoverenskomst?

Der er mange spørgsmål, og svarene afhænger af dine familieforhold. Vi tilbyder et gratis familietjek, hvor vi stille dig de rette spørgsmål, så du får klarhed over, hvad du med fordel kan indrette dig, for at sikre din familie bedst muligt. 

Til familietjekket gennemgår vi sammen med dig, hvordan dine familieforhold er og hvad der helt konkret sker i tilfælde af skilsmisse, dødsfald eller hvis en af jer ikke længere kan træffe beslutninger. På baggrund af det kommer vi med en anbefaling af, hvilke dokumenter, som fx testamente, ægtepagt eller fuldmagt, vi anbefaler, du får oprettet.

Familietjekket er ganske gratis. Du betaler kun for de dokumenter, du vælger at få oprettet.

 

Kontakt os i dag for en uforpligtende drøftelse om dit køb eller salg, og lad os hjælpe dig med vores erfaring og kompetencer inden for handler med fast ejendom og familiejura. 

 

TELLUS specialister

Få hjælp og rådgivning

Medarbejdere

Vi er altid villig til at blive dygtigere, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Mød vores stærke team her.

Find kontor

Uanset om du bor i Herning, Billund, Esbjerg eller Holstebro, er vi dit lokale advokatkontor. j

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om et af juraens mange forhold? Klik her, vi kan helt sikkert hjælpe dig godt videre.