Har du taget stilling til din digitale arv?

Skrevet af Vibe Hjort
ForsideErhvervHar du taget stilling til din digitale arv?

Digital arv – hvad er det? Sådan hjælper du dine efterladte

I dag lever vi i en verden, hvor alting omkring os bliver digitaliseret. Vores vigtigste dokumenter ligger i vores E-boks, vores billeder er sikkerhedskopieret og svæver rundt i skyen og en stor del af vores sociale liv foregår på nettet. Alt, hvad du efterlader dig på nettet, er din digitale arv, og der er to årsager til, at det er vigtigt, at du tager stilling:

1) du risikerer, at dine fotos og vigtige dokumenter går tabt og

2) det kan være en ubehagelig oplevelse for dine efterladte, at de ikke kan få adgang til din fotos, dokumenter og dine profiler.

Hvad kan du gøre?

Det er vigtigt, at du tager stilling til, hvad der skal ske med de forskellige data og dele på nettet. Det kan få stor betydning for din familie, hvis dokumenter, konti og fotos er utilgængelige.

Flere medier giver dig adgang til, allerede i dag, at tager stilling og give adgang for dine efterladte.

E-boks giver dig mulighed for at give din nærmeste adgang til din E-boks, så de kan hjælpe dig, hvis du bliver forhindret i selv at tjekke den. E-boks lukker automatisk ved din død – dine nærmeste vil herefter kunne få adgang ved at udfylde en formular og vedlægge en skifteretsattest.

Facebook giver dig flere muligheder for at vælge, hvad er skal ske med din profil, den dag du ikke er her længere. Du kan sætte din Facebook-profil op således, at den sletter din profil automatisk, eller at den skal omdannes til et mindesmærke. Du kan ligeledes vælge en person, som kan tage stilling til, hvad der skal ske med din profil den dag, du ikke er her længere.

Google-konti giver ligesom Facebook flere muligheder. Du kan give flere personer adgang til din profil eller du kan vælge, at Google automatisk sletter den.

Vi anbefaler, at du tager stilling, og at du oplyser dine nærmeste hvilke platforme, brugernavne og adgangskoder, du benytter.

Tag stilling nu – gå ind på vores hjemmeside og find vores tjekliste:

Tjekliste digital arv

 

Medarbejdere

Vi er altid villig til at blive dygtigere, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Mød vores stærke team her.

Find kontor

Uanset om du bor i Herning, Billund, Esbjerg eller Holstebro, er vi dit lokale advokatkontor. j

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om et af juraens mange forhold? Klik her, vi kan helt sikkert hjælpe dig godt videre.