Generationsskifte – hvad med de andre familiemedlemmer?

ForsideErhvervGenerationsskifte – hvad med de andre familiemedlemmer?

Skal dine øvrige børn tilgodeses, og hvis svaret er ja, skal det så ske i samme ombæring som generationsskiftet eller først senere?

Det er altid en god idé, at I taler åbent sammen, og at alle kender de aftaler, der laves, for at udgå splid i familien.

Splittelsen hos dig som landmand ligger ofte i, at der på den ene side skal ske sikring af, at virksomheden kan køre videre på bedst mulige måde contra hensynet til at behandle dine børn lige. 

Der er flere muligheder i denne situation, men hensynet til virksomheden gør ofte, at det ikke er muligt at behandle sine børn ens på tidspunktet for selve generationsskiftet. Hvis dit ene barn bliver tilgodeset i forbindelse med et generationsskifte, kan du derfor vælge at tilgodese dine øvrige børn i forbindelse med arven efter dig, hvis der ikke er midler på tidspunktet for generationsskiftet til det. På den måde er der sjældent nogen, der føler sig overset.

En anden mulighed er også, at hvis din formue er tilstrækkelig stor, kan det være en god idé at give dine øvrige børn gaver samtidig med generationsskiftet.

En kombination af ovenstående kan tit være den bedste løsning, så du sikrer dig, at du ikke selv kommer til at mangle noget, men også så dine øvrige børn ikke oplever en forskelsbehandling.

Medarbejdere

Vi er altid villig til at blive dygtigere, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Mød vores stærke team her.

Find kontor

Uanset om du bor i Herning, Billund, Esbjerg eller Holstebro, er vi dit lokale advokatkontor. j

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om et af juraens mange forhold? Klik her, vi kan helt sikkert hjælpe dig godt videre.