Generationsskifte

ForsideErhvervGenerationsskifte

Vi hjælper både den ældre og yngre generation

Fra tid til anden kræver virksomheden et par friske øjne og nogle yngre hænder på direktionsgangen. Vi hjælper både den ældre og yngre generation godt videre. Dette gælder ikke mindst i landbruget. 

Modsat hvad mange måske tror, så behøver et generationsskifte ikke betyde overdragelsen af virksomheden til en slægtning. Det kan nemlig også ske til en medarbejder eller en anden køber. 

Et generationsskifte kan ske på baggrund af flere forhold. Der er det nøje planlagte tidspunkt, hvor virksomheden skifter hænder. Og der er den alvorlige sygdom eller pludselige død, der tvinger et generationsskifte igennem.

Sker generationsskiftet på den sørgelige baggrund af ejerens død, tager arvingerne stilling til, hvad der skal ske med virksomheden. I sit testamente kan ejeren have bestemt, hvem der skal have virksomheden. Er det tilfældet, skal arvingerne selvfølgelig respektere det.

Ved et planlagt generationsskifte kan virksomhedsejeren fastlægge hvornår og til hvem, der skal overtage virksomheden og under hvilke vilkår. Det kan tage år at gennemføre et planlagt generationsskifte. Vi anbefaler derfor, at du og I begynder samtalen om det i meget god tid.

Uanset om du overvejer  et generationsskifte i din virksomhed, eller om du overvejer et generationsskifte af dit landbrug, kan du trygt komme til os.

Vi hjælper dig fra idé til overstået generationsskifte, og du får kompetent juridisk rådgivning og vejledning hele vejen frem til  mål.

Driftsfællesskaber
Det bliver efterhånden mere og mere moderne at dele – og her er landbruget ingen undtagelse. Driftsfællesskaber vinder ind som en mere og mere populær landbrugsform.

Vi har den faglige viden til at yde dig kompetent juridisk rådgivning og vejlede dig til at få etableret et driftsfælleskab.

I fællesskab med vores samarbejdspartnere sikrer vi, at alle relevante aspekter af netop dit kommende driftsfællesskab bliver undersøgt og vurderet nøje, så du kommer godt i mål.

TELLUS specialister

Få hjælp og rådgivning

Medarbejdere

Vi er altid villig til at blive dygtigere, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Mød vores stærke team her.

Find kontor

Uanset om du bor i Herning, Billund, Esbjerg eller Holstebro, er vi dit lokale advokatkontor. j

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om et af juraens mange forhold? Klik her, vi kan helt sikkert hjælpe dig godt videre.