Du må ikke fælde naboens træ

Skrevet af Jacob Carl
ForsideErhvervDu må ikke fælde naboens træ

Du må ikke fælde naboens træ

 

Det forekommer ret naturligt, at man ikke må starte sin motorsav og gå ind i naboens have og fælde et træ. Du kan heller ikke kræve, at naboen selv går i gang med motorsaven.

Som udgangspunkt må du heller ikke beskære din nabos træer, heller ikke, hvis de skygger, eller grene går ind over grunden.

Der er dog fastsat tre undtagelser i Hegnsloven:

  • Hvis der vokser grene fra naboens træer ind gennem jeres fælles hegn, eller grenene hænger så lavt over hegnet, at det skades, må du gerne kappe grenene af, men ikke længere inde end i skellinjen.
  • Hvis grenene fra naboens træ hænger så lavt ind over din grund, at du ikke kan komme til med dine havemaskiner, må du gerne beskære grenene, igen ikke længere inde end i skellinjen.
  • Hvis der hænger gamle, rådne grene ind over grunden, og de udgør en sikkerhedsfare, kan du kræve, at naboen skærer grenene af. Her må du ikke selv gå i gang med beskæringen, men skal kontakte hegnssynet, hvis din nabo ikke efterkommer dit krav.

Det er dog altid en god idé at forsøge at opnå en mindelig aftale mellem naboer, så hegnssynet ikke kommer på arbejde. Det er både billigere og hurtigere.

Medarbejdere

Vi er altid villig til at blive dygtigere, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Mød vores stærke team her.

Find kontor

Uanset om du bor i Herning, Billund, Esbjerg eller Holstebro, er vi dit lokale advokatkontor. j

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om et af juraens mange forhold? Klik her, vi kan helt sikkert hjælpe dig godt videre.