BBR er husejers ansvar

Skrevet af Jacob Carl
ForsideErhvervBBR er husejers ansvar

BBR er husejers ansvar

I bygnings- og boligregistret (BBR) finder du oplysninger om alle bygninger og boliger i Danmark. Der er mange oplysninger om hver enkelt bygning, f.eks. hvor de ligger, hvad de bruges til, deres størrelse og alder.

Oplysningerne i BBR anvendes til mange formål i både staten, kommunerne og i private virksomheder.

Oplysningerne er normalt korrekte, men du skal som ejer altid være opmærksom på, at BBR-meddelelsen er opdateret. Du har pligt til at oplyse om ændringer på grunden, dvs. nybygning, tilbygning og nedrivning – det gælder også for mindre bygninger som garage, carport, udhus, udestue og overdækket terrasse.

Kommunen står for at ajourføre BBR, men du er som boligejer ansvarlig for, at oplysningerne bliver opdateret og altid stemmer overens med de faktiske forhold på stedet. Du får rettelser til BBR-registreret ved at henvende dig til din kommune.

Overvejer du at købe et hus, skal du altid være opmærksom på, om oplysningerne i BBR stemmer med de faktiske forhold. Hvis den tidligere ejer f.eks. har indrettet værelser i kælderen eller bygget en garage i haven, uden at informere kommunen, så er det ikke sikkert, at oplysningerne kan ses på BBR-meddelelsen.

Det kan også være, at du som ejer opdager nogle uoverensstemmelser i BBR-meddelelsen, når du skal til at sælge dit hus. Hvis der er forhold, som ikke er beskrevet i BBR, risikerer du at blive involveret i en erstatningssag efter handlen.

Medarbejdere

Vi er altid villig til at blive dygtigere, så vi kan rådgive dig bedst muligt. Mød vores stærke team her.

Find kontor

Uanset om du bor i Herning, Billund, Esbjerg eller Holstebro, er vi dit lokale advokatkontor. j

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om et af juraens mange forhold? Klik her, vi kan helt sikkert hjælpe dig godt videre.